Θεοδωράκης Γιώργος

Ο Γιώργος Θεοδωράκης έχει σπουδάσει φυσική και έχει εργαστεί στην εκπαίδευση, την κατασκευαστική βιομηχανία (δημόσια έργα, διοίκηση) και τα μίντια: κινηματογράφο, τηλεόραση, τηλεοπτική διαφήμιση σαν location & production manager, στο ίντερνετ σαν παραγωγός, web developer. Το 2011, με τη δημοσίευση του site AstOiko.eu, προτείνει τη δημιουργία Αστικών Οικοκοινοτήτων.

  • Από το 2013  προσφέρει σεμινάρια Περμακουλτούρας, βιωματικά εργαστήρια, διαλέξεις.
  • Επικεντρώνεται σε ιδιοκατασκευές και εγκαταστάσεις αστικής βιωσιμότητας, σχεδιάζει και εγκαθιστά ενεργειακά συστήματα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (π.χ. Ηλιακή και βιομάζας), αστική κηπουρική (π.χ. ταρατσόκηποι) αλλά και αστική καλλιέργεια σε μεγαλύτερη κλίμακα (π.χ. υδροπονία).
  • Έχει εκπαιδευτεί και εφαρμόζει διάφορα εργαλεία επικοινωνίας, δημιουργίας κοινότητας και λήψης αποφάσεων, όπως Μη Βίαιη Επικοινωνία, Sociocracy, Open Space Technology, World Cafe κ.λπ. και είναι επαγγελματίας Σοσιοκρατικός Συντονιστής (sociocratic facilitator) ομάδων και μέλος του Sociocracy4all.
  • Ήταν ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Μετάβασης Ακαδημίας Πλάτωνα.
  • Έχει διδάξει σε οικολογικά φεστιβάλ, στη Greenpeace (Solarize Greece), σε Erasmus+ και άλλα, προσφέρει διαδικτυακά σεμινάρια από το 2015, έχει κάνει διαλέξεις και παρουσιάσεις στο Μεταπτυχιακό της Σχολής Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, στην οργάνωση Κέντρο της Γης και αλλού.
  • Είναι ιδρυτής και  project manager του Permaculture.School, όπου συνθέτει τα πάθη και τις επαγγελματικές του δεξιότητες: Περμακουλτούρα, εκπαίδευση, τέχνη, περιβαλλοντικό ακτιβισμό, μίντια.