Κορσάβας Μύρωνας

Ο Μύρωνας Κορσάβας είναι απόφοιτος της αρχιτεκτονικής σχολής του ΕΜΠ, με ενδιαφέροντα γύρω από το περιβάλλον, την οικολογία, τα έμφυλα ζητήματα, την φυσική δόμηση, την συλλογικοποίηση, την κοινότητα, την κηπουρική, την περμακουλτούρα, την μαγειρική, το σκίτσο, τα κόμικ, τη yoga, το drag, την αποανάπτυξη κ.ά.

Αντιλαμβάνεται την αρχιτεκτονική ως ένα αντικείμενο έντονα πολιτικό, πέρα από τεχνικό και καλλιτεχνικό. Σε ακαδημαϊκά πλαίσια έχει ασχοληθεί με τη συσχέτιση της αρχιτεκτονικής με την θεωρία της αποανάπτυξης. Η διπλωματική του εργασία αφορούσε τη σχεδίαση ενός δημοτικού αποκεντρωμένου συγκροτήματος ανακύκλωσης, επανάχρησης και κομποστοποίησης, με έμφαση στις κοινωνικές, πολιτικές και οικολογικές προεκτάσεις του σχεδιασμού. Με την διπλωματική του συμμετείχε και στο Athens Science Festival το 2019.

Εκτός του ακαδημαϊκού χώρου έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φυσικής δόμησης και φυσικής καλλιέργειας, ενώ έχει υπάρξει εθελοντής και μέλος στο Athens Makerspace, έναν χώρο για δημιουργούς με ποικίλο εξοπλισμό και στόχο την προώθηση της DIY κουλτούρας καθώς και τη διεύρυνση της προσβασιμότητας κοινών και πρωτοποριακών εργαλείων. Σε αυτά τα πλαίσια ασχολήθηκε κυρίως με τη χρήση του laser cutter και των open source μηχανημάτων του precious plastic. Επίσης έχει κάνει πρακτική άσκηση στο αρχιτεκτονικό γραφείο B612 Associates στις Βρυξέλλες ενώ σήμερα εργάζεται σε μια εταιρεία ανακαινίσεων επαγγελματικών χώρων εστίασης.