INNOVATE
CREATIVE
Η Πόπη Αναστούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Αγγλία Aνάπτυξη Προϊόντος ένδυσης, ενώ στο μεταπτυχιακό της ειδικεύτηκε περαιτέρω στην επικοινωνία και το συναισθηματικό μάρκετινγκ με Πτυχιακή εφαρμοσμένη στον χώρο της ένδυσης. Για την συνέχεια των σπουδών της επέλεξε το Image Making, ενώ από διαρκώς εξερευνά ποικίλα εργαλεία και μέσα δημιουργίας σε ενδύματα, αξεσουάρ και κατασκευές γενικότερα. Συνεργάστηκε με δημιουργικές ομάδες στην Αγγλία για την σχεδίαση και ανάπτυξη συλλογών ως Product Manager Ευρωπαϊκής Εταιρίας με παρουσία σε 13 χώρες, ενώ παράλληλα εργάστηκε στην κατασκευή σε επιχείρηση που σχεδιάζανε κοστούμια για τα British Awards. Πέραν των συνεργασιών της στο σχεδιασμό & την παραγωγή ενδυμάτων, έχει δραστηριοποιηθεί σε πληθώρα πρότζεκτ για τις ενδυματολογικές ανάγκες φωτογραφίσεων μόδας, καταλόγων και editorias, θεατρικών παραστάσεων ευπαθών ομάδων και άλλων, εταιρικών στολών, καθώς και για τις κινηματογραφικές ανάγκες βίντεο κλιπ, διαφημιστικών και μικρού μήκος ταινιών. Παράλληλα, από το 2008 βρίσκεται σε συνεργασίες στην εκπαίδευση με Ελληνικά Κολλέγια για την διδαχή δημιουργικών μαθημάτων & workshops στο Σχέδιο Μόδας και τις Εφαρμοσμένες Τέχνες γενικότερα. Επενδύει σε ένα πιο βιώσιμο τρόπο σκέψης και ζωής, και με συνέπεια υλοποιεί από το 2009 τις προσωπικές της bespoke συλλογές, ενώ το 2019 μας ξενάγησε στην προσωπική της συλλογή με τίτλο «Knotting Robin Hood», μία συλλογή με εικαστικά ενδύματα, υλοποιημένη όλη στο χέρι με την τεχνική του macrame και του moulage που ως στόχο είχε να αναδείξει μια πιο βιώσιμη πραγματικότητα μέσω δημιουργικών διαδρομών.
Η Άνκα Αρβανιτίδη, μέλος του αρχιτεκτονικού εργαστηρίου ECUAL, σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έχει μεταπτυχιακό τίτλο Αρχιτεκτονικής Τοπίου από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας. Το ενδιαφέρον της για την τέχνη και την προστασία του περιβάλλοντος την οδήγησε, από τα φοιτητικά ακόμα χρόνια, στην έρευνα του ρόλου των φυτών στη βιοκλιματική αρχιτεκτονική. Έπειτα παρακολούθησε πολλά σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα (σεμινάρια φυσικής δόμησης, ανθοκομίας κ.ά.). Επαγγελματικά έχει ασχοληθεί με μουσειογραφικές μελέτες, κτηριακά και κηποτεχνικά έργα τόσο για δημόσιους όσο και ιδιωτικούς φορείς. Έχει επίσης συμμετάσχει στην επιστημονική ομάδα του ερευνητικού προγράμματος για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή – Ιλισίων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει ολοκληρώσει ετήσιο κύκλο σπουδών πάνω στις ιδιότητες και εφαρμογές του μπαμπού στη Ιάβα και στο Μπαλί με υποτροφία της Ινδονησιακής κυβέρνησης. Επιπλέον έχει ζήσει και εκπαιδευτεί σε πρότυπη φάρμα φυσικής καλλιέργειας καφέ στο Νεπάλ. Σε συνέδρια και ημερίδες έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις με θέματα «Η ένταξη της μουσικής στο σύγχρονο σχεδιασμό του τοπίου» και «Επαναπροσδιορισμός της πλατείας στα σύγχρονα αστικά κέντρα», ενώ πρόσφατα η αρχιτεκτονική ομάδα με την οποία συμμετείχε σε διεθνές διαγωνισμό διαμόρφωσης τοπίου διακρίθηκε με πρώτο βραβείο. Το πάθος της είναι η εθνοβοτανική και τα δικαιώματα των ζώων ενώ οραματίζεται μια κοινωνία λιγότερο ανθρωποκεντρική (αλλά περισσότερο ανθρώπινη).
O Στρατής Βογιατζής γεννήθηκε στη Χίο στις 12 Γενάρη του 1978. Σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και φωτογραφία στο φωτογραφικό κέντρο Στερέωσις στη Θεσσαλονίκη. Eργάστηκε μεταξύ άλλων στην Παλαιστίνη σαν ερευνητής με θέμα τα παιδιά και την πολιτική βία, σαν βοηθός για εκπαιδευτικά θέματα στα ‘Σπίτια του Πολιτισμού’ στην Αβάνα, σαν καθηγητής στις τσιγγάνικες κοινότητες της Θεσσαλονίκης, σαν ερευνητής για εκπαίδευση ενηλικών στο μη κυβερνητικό οργανισμό ΙΑLE στο Νέο Δελχί. Έχει συμμετάσχει σε φωτογραφικές αποστολές και δημιουργικά project σε περισσότερες από είκοσι χώρες. Έχει λάβει μέρος σε διάφορες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έργα του ανήκουν σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές. Έχει σκηνοθέτησει αρκετά ανεξάρτητα ντοκιμαντέρ τα οποία έχουν διακριθεί και βραβευτεί σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ. Έχουν εκδοθεί πέντε βιβλία με το έργο του www.stratisvogiatzis.com
Ο Γιώργος Θεοδωράκης έχει σπουδάσει φυσική και έχει εργαστεί στην εκπαίδευση, την κατασκευαστική βιομηχανία (δημόσια έργα, διοίκηση) και τα μίντια: κινηματογράφο, τηλεόραση, τηλεοπτική διαφήμιση σαν location & production manager, στο ίντερνετ σαν παραγωγός, web developer. Το 2011, με τη δημοσίευση του site AstOiko.eu, προτείνει τη δημιουργία Αστικών Οικοκοινοτήτων.